In Vaccins blikken wetenschappers terug op de rol van vaccins in de coronapandemie en beantwoorden ze allerlei vragen die je kunt hebben over vaccins.

De coronapandemie was natuurlijk een ellendige periode, maar leverde ook iets goeds op: de razendsnelle ontwikkeling van ongekend krachtige vaccins, die ons eigenhandig uit de crisis hebben gesleept. Vaccins blikt allereerst terug op die periode en brengt in herinnering – met alle feiten en cijfers van dien – hoe de pandemie met behulp van coronavaccins werd bezworen. Daarna komen algemene vragen over vaccins aan bod: hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Wat is de impact van vaccinaties op mens en dier? Hoe bereiden we ons voor op toekomstige infectieziekten? En wat te doen met het groeiend onbehagen in de samenleving rond deze prikken?

In korte hoofdstukjes beantwoorden verschillende wetenschappers allerlei subvragen die onder deze overkoepelende thema’s vallen. Vaccins is geen populairwetenschappelijke pageturner, maar lijkt meer op een (dun) biologieboek voor de middelbare school. Wie dat niet erg vindt, krijgt met dit boek een fijne injectie vaccinkennis.