Evenementen New Scientist

Speciaal voor onze lezers organiseren we regelmatig evenementen om wetenschap van dichtbij te beleven. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

New Scientist Live Expeditie Next Op 2 mei vindt in Rotterdam het Nationale Wetenschapsfestival plaats. Club Now&Wow in de Maashaven opent haar deuren voor een publieksevenement gekoppeld aan de Nationale Wetenschapsagenda: Expeditie NEXT. Één van de onderdelen is New Scientist Live, een avondprogramma waarin drie verschillende onderwerpen uit de Nationale Wetenschapsagenda aan bod komen. Barbara Terhal en Harry Buhrman laten hun licht schijnen over de quantumcomputer, Jaap Seidell en Karin Thomas laten je kennismaken met het voedsel van de toekomst, en Freya Blekman en Ivo van Vulpen vertellen over hun zoektocht naar de kleinste deeltjes. Presentator Martijn van Calmthout zal, samen met sidekick Joris Janssen en het publiek, de sprekers uitdagen met stellingen en vragen.

Datum: 2 mei 2019
Waar: Now&Wow Rotterdam
Dag programma: 11:00-18:00 uur
Avond programma: 19:00-23:30 uur
Prijs: Kaarten zijn gratis voor kinderen tot 18 jaar en €5,00 voor volwassenen. In ruil voor de kaartprijs ontvang je twee gratis consumpties. Bij het scannen van de kaart ontvang je op locatie een polsbandje en twee muntjes. Ga naar: www.expeditienext.nlNew Scientist Live - Groene ToekomstVoor de tweede keer op rij brengt de Universiteit Hasselt samen met het wetenschapsblad New Scientist de beste wetenschappers samen om de laatste inzichten te delen. Tijdens New Scientist Live: de Groene Toekomst staan de verschillende uitdagingen rondom het klimaat centraal. Vlaamse en Nederlandse wetenschappers delen hun laatste inzichten over het klimaatbeleid en de energie van de toekomst. De avond wordt gepresenteerd door New Scientist hoofdredacteur Jim Jansen.

De Nederlandse ecoloog Wieger Wamelink (Wageningen University) opent de avond, gevolgd door Ignace Schops (Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw) en Tomas Wyns (senior onderzoeker VUB). Na een muzikaal intermezzo van Thomas Neyens gaan UHasselt onderzoekers Natalie Beenaerts, Griet Verbeeck, Bart Vermang en Tim Nawrot met elkaar in discussie naar aanleiding van vragen uit het publiek.

Datum: 9 mei 2019
Waar: Universiteit Hasselt
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Inloop: 18:30 uur
Prijs: Vrij toegankelijk na vooraanmelding. Houd de site van UHasselt in de gaten voor de link.

New Scientist Live

In navolging van vier fantastische voorgaande edities, komt New Scientist Live opnieuw terug in Tivoli Vredenburg. Op 31 mei 2019 beklimmen drie toonaangevende wetenschappers en vijf genomineerde jonge wetenschapstalenten het podium. Ze nemen je mee in hun onderzoek en leggen uit waarom juist dit onderzoek toegevoegde waarde heeft. Dezelfde avond wordt het New Scientist Wetenschapstalent 2019 uitgeroepen. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende jonge wetenschapper van België en Nederland.

Sprekers: Primatoloog Frans de Waal, moraalfilosofe Katleen Gabriels en astrobiologe Ingeloes ten Kate
Datum:
31 mei 2019
Waar: TivoliVredenburg in Utrecht
Prijs: Vanaf 17,50. Abonnees profiteren van 5,- korting. Bestel uw tickets in onze webshop.

Gala van de Wetenschap

Sprekers Onder anderen Nobelprijswinnaar Ben Feringa
Wanneer 25 november 2019, 19:30 – 22:30 uur
Waar Stadsschouwburg Amsterdam
Prijs vanaf € 34,50
Meer informatie galavandewetenschap.nl