Evenementen New Scientist

Speciaal voor onze lezers organiseren we regelmatig evenementen om wetenschap van dichtbij te beleven. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

Gala van de Wetenschap 2019

Informatie: Voor de zevende keer organiseert New Scientist het Gala van de Wetenschap in de schouwburg van Internationaal Theater Amsterdam. Ben Feringa, die in 2016 de Nobelprijs won, is curator van de avond en is nauw betrokken bij het samenstellen van het programma. De presentatie is opnieuw in handen van New Scientist hoofdredacteur Jim Jansen.
Sprekers onder anderen hoogleraar organische chemie en Nobelprijswinnaar Ben Feringa, wetenschapsjournalist, wiskundige en hoogleraar communicatie Ionica Smeets, komiek, natuurkundige en wetenschapscommunicator Lieven Scheire en hoogleraar politicologie Jean Tillie.
Wanneer 25 november 2019, 19:30 – 22:30 uur
Waar De Schouwburg van Internationaal Theater Amsterdam.
Prijs vanaf € 34,50
Meer informatie en kaarten op Galavandewetenschap.nl

Gala van de Sterrenkunde 2019Ter ere van het  twintigjarig bestaan van NOVA en het honderdjarig bestaan van de Internationale Astronomische Unie (IAU) vindt op 17 december het Gala van de Sterrenkunde plaats. De top van de Nederlandse sterrenkunde beklimt het podium en zorgt voor een spetterende avond vol met presentaties, gesprekken en muziek. Meer informatie: Galavandesterrenkunde.nl

Sprekers Onder andere hoogleraar moleculaire astrofysica Ewine van Dishoeck, André Kuipers en Heino Falcke. Op de website vindt u alle sprekers.
Wanneer 17 december 2019
Waar Stadsgehoorzaal Leiden