Evenementen New Scientist

Speciaal voor onze lezers organiseren we regelmatig evenementen om wetenschap van dichtbij te beleven. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan:

Antwoorden op grote vragen – een eerbetoon aan Stephen Hawking

Stephen Hawking

Een jaar geleden overleed de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking. Postuum, met behulp van zijn dochter Lucy en van bevriende collega’s, verscheen de bestseller De antwoorden op de grote vragen. Hierin laat Hawking zijn laatste ideeën na over de grootste vragen van het universum. Aan de vooravond van zijn sterfdag organiseert New Scientist in samenwerking met uitgeverij Het Spectrum een eerbetoon aan Stephen Hawking. Kom op 13 maart naar TivoliVredenburg in Utrecht waar drie Nederlandse topwetenschappers hun licht laten schijnen over Hawkings’ prangende vragen.

Sprekers: Erik Verlinde, hoogleraar in de theoretische fysica aan de Universiteit van Amsterdam, Max Welling, hoogleraar machine learning aan de Universiteit van Amsterdam en Wieger Wamelink, ecoloog en exobioloog aan de Wageningen University. 
Datum: 13 maart 2019
Waar: TivoliVredenburg in Utrecht
Inloop: 19.00 uur | start 19.30
Prijs: Abonnees hebben de mogelijkheid om de avond gratis te bezoeken. Stuur een mailtje naar info@newscientist.nl met uw naam en woonplaats voor een plekje op de gastenlijst. Voor niet abonnees kost een kaartje slechts €5,-

Ga mee op reis naar deeltjes-walhalla Cern

Deeltjesversneller Cern
Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde. Kijk hier voor meer informatie.

New Scientist Live

New Scientist Live

Sprekers Primatoloog Frans de Waal, moraalfilosofe Katleen Gabriels en astrobiologe Ingeloes ten Kate
Datum
31 mei 2019
Waar TivoliVredenburg in Utrecht
Prijs vanaf € 15
Kaarten bestellen
Meer informatie

Gala van de Wetenschap 2019

Sprekers Onder anderen Nobelprijswinnaar Ben Feringa
Wanneer 25 november 2019, 19:30 – 22:30 uur
Waar Stadsschouwburg Amsterdam
Prijs vanaf € 34,50
Meer informatie galavandewetenschap.nl