De Wilde Noordzee is hét bewijs dat spectaculaire natuur ook dicht bij huis te vinden is.

In De Wilde Noordzee neemt duiker en cameraman Peter van Rodijnen zijn kijkers mee op een reis door, over en langs de Noordzee. Met schitterende kleuren, epische muziek en fantastisch camerawerk tovert hij dit ruige stukje water om tot een waar kunstwerk.

Wat deze documentaire onderscheidt van andere natuurfilms is de enthousiaste betrokkenheid van de filmmaker. Van Rodijnen brengt zijn camera uitzonderlijk dicht bij de actie, wat verbluffende beelden oplevert waarin zelfs de minst opvallende zeedieren veranderen in ware filmsterren. Zo neemt hij je mee in de bek van een reuzenhaai, langs de dwarrelende eitjes van zalmen, en naar het hol van een papegaaiduiker.Met een vleugje humor en een aanstekelijke passie vertelt Van Rodijnen over de bijzondere momenten die hij heeft weten vast te leggen. De Wilde Noordzee is daardoor niet alleen een verzameling mooie natuurbeelden. Ook laat de documentaire goed zien hoe immens divers dit ecosysteem is, van minuscule microben tot gigantische tonijnen, en van plankton tot industriële vissersboten.

Uiteraard krijgt de mens, als een van de invloedrijkste krachten in de natuur, ook aandacht. Van Rodijnen filmt bij dammen en windmolenparken, en volgt biologen tijdens hun onderzoek. Zo laat hij zien hoe zelfs de kleinste aanpassingen in het ecosysteem grote gevolgen hebben, en benadrukt hij het indrukwekkende herstelvermogen van de natuur.

De film boeit van begin tot eind en weet steeds opnieuw te verrassen met een nieuw stukje natuurschoon. Een betere liefdesbrief aan onze zee is nauwelijks denkbaar.

De Wilde Noordzee is nu te zien in de bioscoop. Ga naar deze website om te zien waar de film draait bij jou in de buurt.