Onder de reusachtige koepel van Museon-Omniversum in Den Haag kun je je laten onderdompelen in de grootbeeldfilm Animal Kingdom. In het bijbehorende museum duikt een kleurrijke tentoonstelling nog dieper in de dierenweetjes.

Je houdt je adem in als je samen met de pinguïns langs de nietsvermoedende, logge zeeolifanten sluipt. Onder de grote, ronde koepel vergeet je even dat je in het Museon Omniversum in Den Haag kijkt naar de nieuwe grootbeeldfilm Animal Kingdom: Het verhaal van zes families. Prachtige beelden van dieren in een natuurdocumentaire zijn natuurlijk niet nieuw. Maar als je wordt omgeven door de film die op de hele koepel wordt geprojecteerd, is het toch andere koek.

De film richt zich voornamelijk op een wat jonger publiek. De zes grote families uit het dierenrijk (insecten, vogels, vissen, reptielen, amfibieën en zoogdieren) komen stuk voor stuk aan bod, elk met leuke weetjes. De beelden zijn extra levendig gemaakt door toegevoegde geluiden. Zo hoor je een mestkever puffen en steunen bij het rollen van zijn kenmerkende bal.

Als aanvulling op de film is op de begane grond van het bijbehorende museum een tentoonstelling te bezoeken. Daar vind je bijvoorbeeld een aantal dieren uit de film terug als ‘Superdierenelftal’, elk met hun eigen speciale kwaliteiten. Ook ontdek je er andere wezens, zoals schimmels en oesterriffen.

De vele kijk-, ruik- en doedingen maken een bezoek aan Animal Kingdom tot een leuk dagje uit voor gezinnen met jonge kinderen en voor iedereen die van dieren houdt.

Animal Kingdom is te zien bij het Museon-Omniversum in Den Haag. Bezoek hier hun website.