In de gratis te bekijken documentaires van Ammodo Docs staan wetenschappers uit uiteenlopende vakgebieden centraal.
Een kijkje in het hoofd en een blik door de ogen van grensverleggende wetenschappers: dat is wat de korte documentaires van Ammodo Docs beloven te bieden. En dat allemaal gegoten in een filmisch jasje.
In drie nieuwe documentaires van grofweg vijftien minuten – plus een ingekorte versie van een oude documentaire – staat steeds een wetenschapper centraal. Aan hen de eer om de kijker kennis te laten maken met hun onderzoek, wat ze stuk voor stuk doen met aanstekelijk enthousiasme.
Aan het woord zijn evolutiebioloog Toby Kiers, berghydroloog Walter Immerzeel en neurowetenschappers Eveline Crone en Jeroen Geurts. Zo verschillend als hun onderzoeksgebieden zijn, is ook de stijl van de documentaires. Een gemene deler is de artistieke, filmische manier waarop ze gemaakt zijn. Dit maakt dat de documentaires niet alleen interessant, maar ook indrukwekkend zijn.
De keuze voor deze wetenschappers zorgt voor een interessante mix aan onderwerpen. Waar je in de ene documentaire leert over de schimmels onder de grond, reis je in een andere af naar de hoge bergen van de Himalaya. Het zijn bovendien onderwerpen waar je anders wellicht niet zo snel over zou horen, terwijl ze allemaal een sterke maatschappelijke relevantie hebben.
Verwacht niet dat je een uitgebreide, diepgaande uitleg over de bevindingen van de wetenschappers krijgt voorgeschoteld. De belangrijkste highlights komen aan bod, maar daarnaast is er ook aandacht voor alles wat de wetenschap nog meer is: de beweegredenen achter de experimenten, de struikelblokken die de wetenschappers onderweg tegenkwamen en de ambities die ze nog hebben. Zo geeft deze documentairereeks de wetenschap een persoonlijk randje.