Milieuvervuiling, wereldwijde honger, watergebruik én dierenleed terugdringen. Dat alles kan door vegetariër of veganist te worden, maar hoogleraar fysiologie Mark Post heeft een andere oplossing: kweekvlees. Tien jaar geleden presenteerde hij de eerste in het lab gemaakte hamburger. Wanneer kunnen ook wij gewone burgers daar onze tanden in zetten?
Aanvankelijk zou het een worst worden, geen hamburger. Het team waar hoogleraar fysiologie Mark Post deel van uitmaakte wilde de allereerste kweekvleesworst ooit presenteren tijdens een soort kruising tussen een persconferentie en een kookshow. Terwijl voedselexperts en journalisten een hapje namen, zou het varken dat cellen voor deze worst had afgestaan vrolijk rondhuppelen door de zaal. Helaas gooide de Nederlandse overheid roet in het eten. Die stopte namelijk de subsidie voor onderzoek naar kweekvlees.
Dit is een premium-artikel
Lees direct verder, al vanaf €1,99 per maand. Al abonnee? Log in om direct verder te kunnen lezen.
InloggenBekijk aanbod