Subtotaal | € 0,00 |
Totaal | € 0,00 |
Hij is razendsnel en kan dingen waar zelfs de sterkste supercomputer zijn tanden op stuk bijt. Van complete simulaties van ons klimaat of de ontwikkeling van effectievere medicijnen, tot het
Lees meerBESTEL NUEen nieuwe techniek voor het aanpassen van DNA is op dit moment een revolutie aan het ontketenen. Sinds kort kunnen wetenschappers met Crispr/Cas9 heel specifieke stukjes uit genen knippen en
Lees meerBESTEL NUJe kunt niet vroeg genoeg beginnen met gezond eten. Het eetpatroon van onze eerste levensjaren heeft grote impact op onze voedselkeuzes en gezondheid gedurende de rest van ons leven. Zo
Lees meerBESTEL NUIn haar zeer toegankelijk geschreven boek Waarom de één wel dik wordt en de ander niet neemt de Amerikaanse biochemicus Sylvia Tara het op voor ‘het flexibele orgaan vet’ en
Lees meerBESTEL NUToen Babette Porcelijn zich op een dag realiseerde dat er elke dag 27 miljoen bomen meer verdwijnen dan erbij komen en zestien containerschepen evenveel zwavel uitstoten als alle auto’s bij
Lees meerBESTEL NUZwarte gaten spreken tot de verbeelding. Veel bestaande boeken over zwarte gaten beperken zich echter tot de ‘klassieke’ beschrijving in termen van relativiteitstheorie, of ze bespreken de kwantummechanische informatieparadox zoals
Lees meerBESTEL NUWat is ruimte, wat is tijd? En de mysterieuze donkere materie? Hoe passen wij binnen het universum? Hoe past het universum in ons? Er is geen betere gids voor deze
Lees meerBESTEL NUDagelijks zijn er nieuwe wetenschappelijke bevindingen. Soms zijn ze van wereldbelang, maar vaak is het de waan van de dag. Of het nu gaat om nieuwe dieetvoorschriften, technologische doorbraken of
Lees meerBESTEL NUHet heelal wemelt van de planeten. Sommige zijn compleet bedekt met water, andere bestaan voor een groot gedeelte uit diamant en weer andere zijn een soort zware tweelingbroers van de
Lees meerBESTEL NUWat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? In ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ maakt Frans de
Lees meerBESTEL NURosanne Hertzberger biedt in Ode aan de e-nummers haar tegenstem aan de hippe foodies van tegenwoordig. In een tijd dat kookgoeroes magnetronmaaltijden verafschuwen, de woorden ambachtelijk en natuurlijk heilig en
Lees meerBESTEL NUEr zijn steeds meer ontwikkelingen in de hersenwetenschap. Zo zijn er al geheugenpillen en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Kunnen we zelf iets met deze kennis? Het brein
Lees meerBESTEL NUHet is al de wetenschappelijke doorbraak van de eeuw genoemd: de ontdekking van zwaartekrachtgolven in het heelal. In februari 2016 maakten wetenschappers bekend dat die minuscule trillingen in de ruimtetijd
Lees meerBESTEL NUWat is werkelijkheid? Bestaan ruimte en tijd wel echt? Valt de ware aard van ons bestaan eigenlijk wel te doorgronden? Sinds vele jaren probeert de natuurkundige Carlo Rovelli de
Lees meerBESTEL NUEr zijn geen grenzen aan de groei. De aarde kan gemakkelijk 10 miljard mensen aan. Zonnepanelen en windmolens zijn een kostbare misstap, kernenergie heeft de toekomst. Biologische landbouw zal de
Lees meerBESTEL NUSoms is het weer perfect om in de plassen te stampen. Soms is het warm en droog… en soms is het weer echt te erg! Ontdek in dit boek welke
Lees meerBESTEL NU