Zondag 21 mei vindt in boekhandel Linnaeus in Amsterdam de feestelijke presentatie plaats van de interviewbundel Ideeën die de wereld veranderen. Hoogleraar in de theoretische fysica Erik Verlinde en hoogleraar psychiatrie Iris Sommer zijn aanwezig en geven een korte presentatie. Komt u ook?

Nederlandse en Vlaamse onderzoekers lopen voorop in de internationale wetenschappelijke wereld. Ze bestuderen de kleinste deeltjes waaruit de werkelijkheid is opgebouwd, ontrafelen de werking van ons brein en ontwerpen de technologieën van de toekomst.

De interviews met deze wetenschappers vormen steevast een hoogtepunt van elke editie van het tijdschrift New Scientist. Daarom zijn de beste afleveringen van de afgelopen twee jaar gebundeld in Ideeën die de wereld veranderen, met onder anderen Hans Clevers, Damiaan Denys, Robbert Dijkgraaf, Ben Feringa, Leo Kouwenhoven, Erik Scherder, Iris Sommer, André Kuipers, Ionica Smeets, Dick Swaab en Erik Verlinde.

iris sommer

Iris Sommer is hoogleraar psychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze bestudeert hoe psychosen en andere hersenaandoeningen werken. In 2014 verscheen haar boek Haperende hersenen waarin ze verschillende hersenaandoeningen beschrijft, de oorzaken ervan en de gevolgen voor de patiënt en de omgeving.

erik verlindeErik Verlinde is hoogleraar in de theoretische fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wordt ook wel ‘de polder-Einstein’ genoemd en met zijn nieuwe beschrijving van de zwaartekracht zou hij de algemene relativiteitstheorie flink verbeteren, zoals Einstein met zijn theorie Isaac Newton verbeterde.

Locatie: Middenweg 29, Amsterdam
Aanvang: 16.00 uur
Aanmeldinginfo@newscientist.nl

Uitgeverij New Scientist en Linnaeus Boekhandel nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn.