Lezersreis CERN

Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde.

In de buurt van Genève, honderd meter onder de grond, bevindt zich de Large Hadron Collider: de deeltjesversneller die onder meer het higgsdeeltje vond en die tegenwoordig jacht maakt op de resterende geheimen van de werkelijkheid. Als deelnemer aan de reis daalt u af tot bij de versneller en bezoekt u de indrukwekkende, gigantische detectoren die de brokstukken van op elkaar gebotste deeltjes uitpluizen.

Onder begeleiding van redacteur Ans Hekkenberg en hoofdredacteur Jim Jansen geven wetenschappers antwoorden op grote vragen. Hoe staat het met de zoektocht naar donkere materie en supersymmetrie? En is er leven na de Large Hadron Collider (LHC)? De allerbeste wetenschappers praten u tijdens deze lezersreis bij over hun nieuwste onderzoek. Bovendien krijgt u als bezoeker goed gezelschap van mede-geïnteresseerden en een comfortabele reis, inclusief vlucht, vervoer, goede hotelkamers en geheel verzorgde diners.

New Scientist zal in het najaar van 2020 CERN bezoeken. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Laat het ons weten: ans@newscientist.nl.

Beeld: CERN

We zorgen voor een bomvol natuurkundeprogramma, waaraan we op dit moment werken.


De LHCb-detector van CERN. Beeld: CERN.
Het CMS-experiment van CERN. Beeld: CERN. 

Het beroemde ATLAS-experiment van CERN. Beeld: CERN.


Colleges en rondleidingen

De rondleidingen ter plaatse worden waar mogelijk door Nederlandstalige onderzoekers van CERN gegeven. Het is echter mogelijk dat enkele rondleidingen in het Engels zijn. De colleges zijn allemaal in het Nederlands.

CERN-reis
De bezoekers van de CERN-reis in 2019.