Het water dat in Nederland uit de kranen stroomt, is al behoorlijk duurzaam en gezond, maar het kan beter. Studenten van Hogeschool Utrecht werken met Waternet aan beter drinkwater.

Wat is wel en niet gezond aan het drinkwater in Nederland? Hoe verhoudt zich dat tot de rest van de wereld? Wat kan er duurzamer aan het Nederlandse kraanwater? En is water uit een petfles die je in de supermarkt koopt gezonder dan uit de kraan? Daarover vertellen Onno Kramer (procestechnoloog bij Waternet) en Raymond Pieters (Lector Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry bij Hogeschool Utrecht) in de derde podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.

Beluister de podcast hieronder, of op Spotify.

‘Pijn werkt verschillend bij mannen en vrouwen’
LEES OOK

‘Pijn werkt verschillend bij mannen en vrouwen’

Mannen en vrouwen ervaren pijn op een verschillende manier. Artsen moeten zich hier meer van bewust zijn, stelt Esmeralda Blaney Davidson.

Presentatie: Jim Jansen en Laura Bergshoef
Gasten: Onno Kramer en Raymond Pieters

Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt Hogeschool Utrecht (HU) aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en de ontwikkeling van talent. Het Institute for Life Sciences & Chemistry van de HU draagt met haar opleidingen op verschillende manieren bij aan de opgaven waar we als maatschappij voor staan. En heeft als missie professionals op te leiden die met een stevige technologische basis en met onderzoekend vermogen het verschil gaan maken op het terrein van duurzaamheid, gezondheid en voeding.