Sterrenkunde in Zuid Afrika – op reis met Govert Schilling en Marieke Baan

New Scientist organiseert van 29 oktober t/m 10 november 2018 opnieuw een astronomische themareis voor haar leden, ditmaal naar Zuid-Afrika. Daar zult u onder andere de grootste radiotelescoop ter wereld bezoeken.

De grootste radiotelescoop met tienduizenden antennes is in aanbouw. De Square Kilometre Array (SKA) komt te staan in Zuid-Afrika en West-Australië.

SKA Zuid Afrika
Met tienduizenden antennes wordt de SKA ’s werelds grootste radiotelescoop.
SKA Zuid Afrika
Het Zuid-Afrikaanse deel van de SKA zal er ongeveer zo uit komen te zien.

Exclusief voor New Scientist gaan de deuren tot het Zuid-Afrikaanse deel van SKA, dat midden in de woestijnachtige Karoo-regio wordt gebouwd, wijd open. Daarom neemt New Scientist haar leden mee naar Zuid-Afrika, van 29 oktober tot en met 10 november 2018.

We bezoeken ook de Oude Sterrenwacht in Kaapstad en het Sutherland-observatorium, waar de optische en infraroodtelescopen van het South African Astronomical Observatory (SAOO) staan. De grootste, enkelvoudige optische telescoop van het zuidelijk halfrond bevindt zich hier.

Kaap de Goede Hoop
Kaap de Goede Hoop is de zuidelijkste punt van het Kaapse schiereiland.
Stellenbosch wijngaarden
De regio Stellenbosch staat bekend om zijn wijngaarden en natuurlijk de daarvan afkomstige rooiwyn en witwyn.
Adoo Elephant Park
Het Addo Elephant Park werd in 1931 gesticht om de elf overgebleven olifanten in de omgeving op te vangen. Tegenwoordig wonen er meer dan 450 olifanten en vele andere dieren.

Natuurlijk brengen we ook een bezoekje aan Kaap de Goede Hoop en slaan we de wijnstreek Stellenbosch niet over. We gaan langs bij de olifanten in het Addo Elephant Park. En als het weer het toe laat nemen we een kijkje op de Tafelberg en bezoeken we Robbeneiland.

Tafelberg Kaapstad
De Tafelberg is met zijn platte bovenkant goed herkenbaar. Regelmatig rolt een dikke wolk over de berg, die dan ook ‘het tafelkleed’ wordt genoemd.
Robbeneiland
Op Robbeneiland staat de gevangenis waarin Nelson Mandela opgesloten zat tijdens het Apartheidsregime. Nu staat het op de werelderfgoedlijst.

Sterrenkundejournalist Govert Schilling en sterrekundevoorlichter Marieke Baan delen hun kennis over telescopen en astronomie op deze reis door Zuid-Afrika.

Wanneer 29 oktober t/m 10 november 2018
Waar Zuid-Afrika
Groepsgrootte maximaal 22 deelnemers
Prijs € 4495,- voor leden, € 4575,- voor niet-leden
Boeken U kunt hier boeken

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys reizen.