Dit jaar reikt New Scientist voor het eerst een prijs uit voor het grootste wetenschapstalent van de Lage Landen. Een vakjury heeft zich gebogen over meer dan vijftig inzendingen van alle universiteiten uit Nederland en Vlaanderen. Dinsdag 18 augustus maken we bekend welke talenten de eerste selectie hebben overleefd en behoren tot de top 25 waar u een stem op kunt uitbrengen.
In Nederland en Vlaanderen vindt enorm veel baanbrekend toponderzoek plaats. De aanwas van jong wetenschappelijk talent is daarbij onmisbaar. Met de verkiezing van het New Scientist Wetenschapstalent 2015 willen we deze talenten ondersteunen en hun onderzoek in de schijnwerpers zetten.
Bepaal mee!
Komende dinsdag openen we op newscientist.nl/talent de digitale stembussen. Tot en met 6 september kunt u op deze plek aangeven wie volgens u het meest baanbrekende, originele of verrassende onderzoek doet. Zo bepaalt u samen met de jury – beide hebben 100 punten te verdelen – wie zich New Scientist Wetenschapstalent 2015 mag noemen.
De meest accurate klok kan onze kijk op de kosmos veranderen
Met een kernklok, die er per 300 miljard jaar maar één seconde naast zit, kun je testen of natuurconstanten wel echt constant zijn.
Profielen
Vanaf 18 augustus staat van elke kandidaat een profiel op onze website. Daarnaast hebben we acht pagina’s ingeruimd voor de kandidaten en hun onderzoek in onze 25e editie, die vanaf 20 augustus in de winkel ligt. Op die manier kunt u een weloverwogen oordeel vellen en bent u en passant direct op de hoogte van al het veelbelovende onderzoek dat aan onze universiteiten plaatsvindt.
Uitreiking
Laat tussen 18 augustus en 6 september uw stem horen en bepaal mee wie een jaar lang de titel New Scientist Wetenschapstalent 2015 mag dragen. En kom vooral naar de uitreiking op 24 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De vijf hoogst scorende talenten geven die avond een pitch en lezingen van deeltjesfysicus Leo Kouwenhoven, forensisch biofysicus Maurice Aalders en juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan maken de avond tot een ware viering van de wetenschap.
Altijd op de hoogte blijven van het laatste wetenschapsnieuws? Meld je nu aan voor de New Scientist nieuwsbrief.
Lees ook: