Goed chemisch

Ons voedsel kan niet langer zonder chemie. Volgens microbioloog Rosanne Hertzberger moeten we de chemie omarmen.

Een ode aan de e-nummers. Waarom e-nummers, kant-en-klaar-maaltijden en conserveermiddelen ons leven beter maken
Een ode aan de e-nummers
Rosanne Hertzberger
Ambo/Anthos
€ 19,99
Bestel in onze webshop

Alles wat we in de winkel kopen komt mede tot stand door chemische bestanddelen, onder andere om het langer houdbaar te maken. Toch proberen we het onderwerp angstvallig te vermijden. Alles moet vers en ambachtelijk zijn.

Hertzberger beschrijft in Ode aan de E-nummers dat de chemische processen ook belangrijk zijn om ondervoeding en gezondheids
problemen tegen te gaan. De stofjes die hierbij helpen, zijn de E-nummers. Vitamine C is bijvoorbeeld een E-nummer en die hebben we als mens hard nodig in onze voeding, omdat we ze niet zelf kunnen aanmaken.

Fel geschreven

Veel lovende woorden voor E-nummers in dit boek. Soms wat aan de felle kant geschreven, want mensen die het er niet mee eens zijn worden flink toegesproken. Toch is het boek een aanrader voor alle mensen die op hun eten letten. Je leert namelijk dat E-nummers overal voorkomen en veilig zijn.

Over de auteur

Marleen Hoebe

Marleen Hoebe is stagiaire bij New Scientist. Ze studeert neurobiologie en is geïnteresseerd in verschillende wetenschapsonderwerpen. Ze doet nu dan ook een specialisatie in wetenschapscommunicatie. In haar vrije tijd gaat ze graag hockeyen of een stukje hardlopen.



Plaats een reactie