Eigenwijze bloterik

In De getijgerde lijmspuiter maakt de biologische systematiek van Linnaeus plaats voor Jelle Reumers nieuwe indeling voor dieren op basis van het aantal poten.

De getijgerde lijmspuiter & andere beesten
De getijgerde lijmspuiter & 99 andere beesten
Jelle Reumer
Uitgeverij Lias
€ 17,95
Bestel in onze webshop

Hij begint zodoende bij de Animalia Apoda, de pootloze dieren, en eindigt bij de Animalia Pterygopoda, de vinnige dieren of vlerkpoters.

Dat doet hij met enthousiasme en nieuwsgierigheid, waardoor elke beschrijving verwondering oproept. Reumer gaat van boekenwurm tot wisent. Ook fictieve diersoorten, zoals Pokémonstripfiguur Squirtle, komen aan bod. Een eenvoudige meerkoet wordt een sympathiek beestje en de mens een eigenwijze bloterik, die oorspronkelijk uit Afrika komt en nu als invasieve exoot bestempeld kan worden.

Dat Reumers selectie van honderd dieren een verre van compleet beeld geeft van het dierenrijk, is niet erg. De inhoud van de korte hoofdstukken biedt genoeg stof voor vermaak.

Mis niet langer het laatste wetenschapsnieuws en meld je nu gratis aan voor de nieuwsbrief van New Scientist.

Lees verder:

Over de auteur

Didi de Vries

Didi de Vries is freelance wetenschapsjournalist en ze organiseert evenementen. Voor New Scientist organiseert ze het Gala van de Wetenschap. Haar interessegebied is breed en haar studieloopbaan ging dan ook van medische beeldvorming tot milieubeheer. Wanneer ze niet met wetenschap bezig is, tref je haar in de tuin of kookt ze erop los. Meer over Didi en artikelen van haar hand lees je op haar website.Plaats een reactie