De NASA heeft onlangs de website voor het internationale ruimtestation ISS vernieuwd. Op de website http://www.spaceflight.gov vindt de bezoeker alle informatie over dit miljardenproject.

Veel achtergrondinformatie is opgenomen in zogenaamde Portable Document Files (pdf-bestanden), die men kan lezen met de Adobe Acrobat Reader. Dergelijke bestanden zijn weliswaar knap fors – lastig met een trage internetverbinding – maar het loont vaak de moeite, omdat de opmaak van brochures en boeken in dat formaat behouden blijft.
In januari 2000 zal de eerste wetenschappelijke missie naar het ruimtestation vertrekken. Voordat het zover is, zullen het komende jaar nog een Russische Protonraket en vier spaceshuttles de nodige onderdelen omhoog brengen en aanpassingen uitvoeren. De eerste vervanging van foutieve hardware vond al tijdens de tweede vlucht plaats.
Veel achtergrondinformatie over ruimtevaart is te vinden op Mark Wades Encyclopedia Astronautica. Al gaat de meeste aandacht doorgaans uit naar de NASA, ook de ESA en de Russische, Canadese en Japanse ruimtevaartorganisaties dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van het ruimtestation.
Inmiddels is in de VS een wet aangenomen ten aanzien van commercie en ruimestation. Nog even wachten en dan trekken de emblemen van Coca-Cola en Microsoft op een hoogte van vierhonderd kilometer baantjes om de Aarde. Veelbelovend zijn natuurlijk de mogelijkheden om in microzwaartekracht industri‘le research en productie te laten plaatsvinden. NASA zelf verkoopt via haar website inmiddels allerhande hebbedingetjes, zoals Mars-T-shirts en miniatuurmodellen van het ruimtestation. Het is zelfs mogelijk om gevriesdroogd en vacuüm verpakt consumptieijs te bestellen. Aan de lowbudget sitebezoeker is ook gedacht: die kan een gratis bouwplan voor een kartonnen model van het ruimteschip downloaden, schaal 1:100.