Houten beweegbare panelen zorgen voor de juiste klank.
Beweegbare panelen met ingebouwde luidsprekers zorgen voor een zaal met de perfecte akoestiek. Architecten van het Amerikaanse designbureau RVTR hopen dat te realiseren met hun Resonant Chamber.

Op het eerste gezicht lijken de houten interieur-blokken op origami-achtige kunstwerken aan het plafond, maar ze hebben een belangrijke akoestische functie. De panelen zijn beweegbaar en met een afstandbediening aan te passen als het geluid in de zaal verandert. Daardoor krijg je, aldus de ontwerpers, altijd de juiste klank en galm in een ruimte, ook als de geluidsniveaus sterk wisselen.

‘Tijdens een tentoonstelling of in een restaurant kan het toenemende geluid worden opgevangen door de panelen te openen. Daardoor wordt meer geluid geabsorbeerd en krijgen alleen de gewenste geluiden de overhand’, zegt architect Geofrrey Thun van RVTR.

We zijn niet verslaafd aan  onze telefoons en hebben  geen ‘digitale detox’ nodig
LEES OOK

We zijn niet verslaafd aan onze telefoons en hebben geen ‘digitale detox’ nodig

Onszelf beschrijven als verslaafd aan onze telefoon werkt contraproductief, betoogt psycholoog Pete Etchells.

Tot nu toe hebben de ontwerpers alleen een prototype paraat, maar het designbureau zegt momenteel aan verschillende modellen te werken. ‘Het volgende model zal ook forsere bewegingen kunnen maken.’