Nieuwe motor, nieuwe carrosserie

Diemen (NL) – Rond 1 april gaat de vernieuwde website van Natuurwetenschap & Techniek in de lucht. Niet alleen het uiterlijk is gemoderniseerd.


Op het vertrouwde adres www.natutech.nl kunnen bezoekers straks nog sneller informatie over Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine vinden en oude berichten raadplegen. Na de restyling van het maandblad begin 2000 krijgt ook de website een nieuw uiterlijk. Het juiste logo en passende pasteltinten zorgen ervoor dat de site de sfeer van het blad weerspiegelt.


Bij de lay-out van de site, die is vervaardigd door Yellowmind in Baarn, hebben we goed nagedacht over de functies die voor onze bezoekers van belang zijn. Overzichtelijkheid is troef, bijvoorbeeld door het gebruik van minder hoofdthema's: tijdschrift, wetenschapsnieuws, boeken en cd's, het forum voor vragen en discussies en Extra service, met onder meer informatie over reizen en de wetenschapsagenda. Bij zoekfuncties hebben we de scrollbars met vakgebieden vervangen door een overzichtelijke groep knoppen.


De site haalt alle informatie uit een database, waarin onder meer informatie over artikelen in het blad, wetenschapsnieuws en informatie over boeken en cd's is opgenomen. Voor de nieuwe site zijn alle totnogtoe verzamelde gegevens overgezet naar een nieuw databasesysteem, SQL, ofwel Structured Query Language. Bij het bladeren door de site zullen daardoor gegevens sneller worden verstuurd naar de bezoeker. Niet alleen de carrosserie is vernieuwd, ook de motor heeft meer vermogen gekregen.


Nieuw op de site is een zoeksysteem dat toegang geeft tot oudere nieuwsberichten. Alle wetenschapsberichten die we de laatste vier jaar op de website publiceerden, zijn daardoor voor iedereen toegankelijk. Nog niet geïmplementeerd, maar wel in de maak, is een Natuurwetenschap & Techniek-nieuwsbrief. Daarmee willen we binnenkort geïnteresseerden regelmatig informatie toesturen over bijvoorbeeld recent gepubliceerde nieuwsberichten en nieuwe boeken.


Erick Vermeulen

Over de auteur

Redactie NSPlaats een reactie