Een van de astronauten in het ISS, Terry Virts, heeft geweldige video-opnamen gemaakt tijdens zijn spacewalks buiten het ruimtestation. De beelden zijn hier terug te kijken.

Opnamen van de GoPro. Bron: NASA/Terry Virts
Opnamen van de GoPro.
Bron: NASA/Terry Virts

De opnamen zijn gemaakt met een GoPro-camera tijdens drie EVA’s, of extra-vehicular activities, die plaatsvonden in februari en maart. Samen met collega Barry Wilmore verliet Virts het internationaal ruimtestation om wat onderhoud aan de buitenzijde te doen. Tijdens de eerste ruimtewandeling maakten de astronauten de robotische arm van het station. Bij de tweede gelegenheid installeerden zij antennes en honderden meters aan kabels, waarmee NASA een nieuw communicatiesysteem opzet.

Upgrades

Deze upgrades moeten het ISS voorbereiden op de komst van commerciële ruimtevoertuigen in 2017. Deze voertuigen van SpaceX en Boeing zullen voortaan astronauten naar het station vervoeren. NASA wordt zo minder afhankelijk van Rusland, gezien momenteel Russische Sojoez-capsules werden ingezet om de oversteek naar het ISS te maken. Per plaats in de Sojoez-capsules betaalde NASA zo’n 70 miljoen dollar (66 miljoen euro).

We zijn niet verslaafd aan  onze telefoons en hebben  geen ‘digitale detox’ nodig
LEES OOK

We zijn niet verslaafd aan onze telefoons en hebben geen ‘digitale detox’ nodig

Onszelf beschrijven als verslaafd aan onze telefoon werkt contraproductief, betoogt psycholoog Pete Etchells.

Hoogtepunten

Een aantal hoogtepunten van de films zijn te vinden in onderstaande compilatievideo. Een volledige video is te vinden op YouTube. Benieuwd naar meer? Terry Virts deelt regelmatige prachtige foto’s en Vine-video’s op zijn twitteraccount.

Lees ook: