Nou, hij kwam in ieder geval op de goede plek neer. Helaas was de landing weinig subtiel en ligt de raket nu in meer dan duizend stukjes. Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft beelden vrijgegeven van de mislukte poging om zijn Falcon9 raket op een boot te laten landen.

Foto: Elon Musk
Foto: Elon Musk

Op de beelden is te zien hoe de voorkant van de raket de boot vlak voor de ontploffing raakt onder een hoek van 45 graden. Hiernaast zie je aan de bovenkant van de raket de bestuurbare vleugels die speciaal ontworpen zijn om de Falcon9 veilig aan wal te brengen.

Eerder vertelde Musk dat de vleugels kort voor de landing geen hydraulische brandstof meer hadden, waardoor ze de macht over de raket verloren. Bij de volgende poging doet SpaceX er dan ook meer vloeistof bij.

We zijn niet verslaafd aan  onze telefoons en hebben  geen ‘digitale detox’ nodig
LEES OOK

We zijn niet verslaafd aan onze telefoons en hebben geen ‘digitale detox’ nodig

Onszelf beschrijven als verslaafd aan onze telefoon werkt contraproductief, betoogt psycholoog Pete Etchells.

Foto: Elon Musk
Foto: Elon Musk

De raket landde te snel, waardoor het zijn landingsstel beschadigde en de overgebleven benzine ontstak. Zie het gevolg op onderstaand plaatje. ‘Full RUD (rapid unscheduled disassembly) event‘, twitterde Musk over de ongeplande demontage. ‘Het schip maakt het op een schrammetje na goed. Bevlogen dag!’ twitterde Musk.

Lees ook: