Gevoelige robothuid heeft herinnering

Je sleutels onder uit je jaszak vissen of een framboos oppakken: voor een mens zijn dat behoorlijk normale taken. Maar voor robots zijn deze vaardigheden niet zo vanzelfsprekend. Een robot die verschillende objecten herkent en kan oppakken, heeft daar complexe programma’s en flinke processorkracht voor nodig. Lees verder »

L’Oreal zal huid 3D-printen

Het cosmeticamerk L’Oreal heeft onthuld dat het binnenkort menselijke huid zal 3D-printen. Het doel van deze wat vreemd klinkende onderneming: het testen van cosmeticaproducten op de kunstmatig geproduceerde huid.
Lees verder »

Antikleeflaagje maakt lege fles ook echt leeg

Baal je dat je nooit de laatste beetjes ketchup uit de ketchupfles krijgt? Dat je die laatste druppel tandpasta nooit te pakken krijgt? Of dat je bodylotion-fles nog zwaar voelt als je hem in de prullenbak mikt? Het bedrijf LiquiGlide komt nu met de oplossing: een antikleeflaagje waardoor vloeistoffen niet in de fles of tube blijven plakken. Lees verder »

Telescopische contactlens kan 3x zoomen

Zwitserse wetenschappers hebben een contactlens ontwikkeld die in en uit kan zoomen. De zoomfunctie is in te schakelen met een knipper van je ogen. De onderzoekers toonden hun werk tijdens het jaarlijkse congres van de American Association for the Advancement of Science.
Lees verder »