De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn meer dan 140 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 45,- maar slechts € 34,95 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen in onze webshop.

Welke titels komen eraan?

  • Atomen door Jack Challoner (eind juni 2019). Alles bestaat uit atomen. Maar wat zijn atomen eigenlijk en hoe bepalen ze de eigenschappen van de materie waarvan ze de basis vormen? Dit boek geeft je een toegankelijke spoedcursus ‘atoom’. Van hun interne structuur, onderlinge verschillen en hoe ze samen moleculen vormen tot de manieren waarop we ze in beeld kunnen brengen en kunnen manipuleren – je krijgt antwoorden op vragen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had.
  • Onzichtbaar licht door Bob Berman (eind september 2019). De mens kan maar een klein gedeelte van alle straling die door de lucht vliegt met eigen ogen waarnemen. Dit is het zichtbare gedeelte van het lichtspectrum, van rood tot violet. Buiten dit spectrum gaat nog een andere hele wereld schuil. De wereld van infrarood, ultraviolet en dodelijke gammastralen. In dit boek lees je hoe deze straling ontstaat, wat de eigenschappen ervan zijn en wat we met deze straling allemaal kunnen doen.
  • Race naar de maan 3D door David Eicher en Brian May (november 2019). In de jaren zestig van de vorige eeuw ontspon zich een van de spannendste technologische races van de moderne tijd. De Verenigde Staten en de Sovjet-Unie streden niet alleen om de ontwikkeling van steeds betere wapens, ook wilden ze de eerste zijn die een mens op de maan brachten. In dit boek herbeleef je deze race door wel heel speciale ogen. Het boek bevat tientallen stereoscopische foto’s. Met een speciaal bijgeleverd brilletje beleef je de ruimterace daardoor in drie dimensies. Leer alles over de technologie die de mens voor het eerst op een ander hemellichaam zette. En loop samen met Neil Armstrong door een driedimensionaal maanlandschap.

Lidmaatschap

Lidmaatschap is gratis. Als kersvers lid van de serie ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie (zie boven voor welk deel dat op dit moment is). Bij elk boek dat u ontvangt, zit een vooraankondiging van het daaropvolgende deel. Bij die vooraankondiging zit een antwoordstrook. Wilt u het daaropvolgende deel aanschaffen, dan hoeft u op dat moment niks te doen. Het boek komt dan automatisch uw kant op.

Besluit u dat u het nieuwe deel niet wilt aanschaffen, dan kunt u dit aangeven door de antwoordstrook in een envelop zonder postzegel op te sturen naar het vermelde antwoordnummer. U krijgt het nieuwe deel van de Wetenschappelijke Bibliotheek dan niet toegestuurd. U kunt het nieuwe deel ook eerst inzien voordat u een keuze maakt. Als het boek dan toch niet bevalt, kunt u het binnen 7 dagen, voorzien van voldoende frankering, terugsturen naar ons magazijn.

Tijdelijk: kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

skeletten

Vul hieronder uw gegevens in en word vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).