Spiked Math Comics, een humoristische webcomic over wiskunde, heeft al jarenlang een briljante filmquiz online staan. Onlangs verscheen deel 5 van deze quiz. Voor iedereen die van wiskunde houdt, én kind aan huis is bij de bioscoop.

Hieronder vind je tien afbeeldingen die elk een film beschrijven. Toegegeven, voor sommige oplossingen moet je wel een college algebra hebben gevolgd. Maar daarom is het gevoel van voldoening zodra je ze weet uit te vogelen des te groter, toch?

Bron: Spiked Math Comics
Bron: Spiked Math Comics

Vind je deze ronde een eitje, en wil je meer? Dan kun je op spikedmath.com terecht voor de andere vier delen van de quiz: hier, hier, hier en hier.

Hoe gevaarlijk zijn supervulkanen?
LEES OOK

Hoe gevaarlijk zijn supervulkanen?

In het verleden stortten zogeheten supervulkanen de aarde meermaals in een desastreuze ‘vulkanische winter’. Gaat dat opnieuw gebeuren?

Toch wat lastig? Er bestaat ook een interactieve versie. Daarin vind je niet alleen de antwoorden, maar ook een flink aantal hints per afbeelding. De hints kunnen je zowel helpen je wiskundige knowhow als met je filmkennis. Dat zou je een eind op weg moeten helpen.

Spiked Math biedt trouwens meer dan alleen deze filmquiz. Op de Top Rated Math Comics-pagina vind je de best beoordeelde comics van deze website.
60 phase
Lees ook: