Weet jij hoe mensen zonder voeten toch hard kunnen rennen? Of hoe ooit alle auto’s zonder bestuurder zullen rijden? Ontdek het in dit doeboek over reizen in de toekomst!

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Reis mee! Het nieuwe Young Scientist Doeboek staat daarom in het teken van futuristische vervoersmiddelen. In tien kleurrijke hoofdstukken komen kinderen van 8 tot 12 jaar van alles te weten over onder andere supersnelle capsules, drijvende auto’s en vliegtuigen met bijzondere vleugels.

Het Young Scientist Doeboek over futuristische vervoersmiddelen. Bestel in onze webshop.

De lezers ontdekken ook dat sommige buitengewone voer- of vaartuigen eigenlijk al best wel lang geleden bedacht zijn. In 1770 ontwierp een Italiaan bijvoorbeeld al een koets die op het land en in het water kon. En in 1899 bestonden er al auto’s die op elektriciteit reden.

Een tunnel naar een magmakamer kan een onbeperkte bron van energie opleveren
LEES OOK

Een tunnel naar een magmakamer kan een onbeperkte bron van energie opleveren

In IJsland zijn wetenschappers van plan twee boorgaten te boren naar een magmakamer. Lukt ze dit, dan zou dat een historische prestatie zijn.

Verder staat het boek vol met logigrammen, kruiswoordpuzzels, codekrakers en nog veel meer uitdagende puzzels. In de codekrakers leren kinderen verschillende wetenschappers kennen aan de hand van geheime boodschappen.

En vergeet de experimenten niet! Maak een kanon of – iets minder gevaarlijk – een vleugel van geld.

Op elke bladzijde zijn fascinerende en verrassende dingen te vinden. Zo worden er verschillende interessante vragen gesteld, zoals: kunnen we soepel blijven fietsen met tegenwind? Waarom vallen mensen niet van een hoverboard? En, kunnen we straks echt op en neer naar Mars? Daar krijg je in dit doeboek antwoord op.

Een lange reis met de trein, de auto, het vliegtuig, de boot of een ander vervoersmiddel vliegt zo voorbij met het Young Scientist Doeboek over reizen in de toekomst!

Het Young Scientist Doeboek over reizen in de toekomst is verkrijgbaar in onze webshop.