Op 17 december 2019 verloot New Scientist drie telescopen op het Gala van de Sterrenkunde. De telescopen zijn gesigneerd door alle sprekers op het evenement, waaronder Ewine van Dishoeck, Heino Falcke en André Kuipers.

De telescopen zijn beschikbaar gesteld door de organisatie Sterren Schitteren Voor Iedereen  (SSVI). Ze zijn bedoeld voor kinderen met een beperking, kinderen die het moeilijk hebben en kinderen in landen waar onderwijs en onderwijs voor meisjes niet voor de hand ligt.

Op het Gala van de Sterrenkunde verloten we één SSVI-telescoop en twee ‘SSVI-telescopen in a box’. De telescopen zijn speciaal voor Belgische en Nederlandse scholen ontworpen door UGent Volkssterrenwacht Armand Pien. Op het  Gala van de Wetenschap op 25 november 2019 verlootte New Scientist ook drie gesigneerde telescopen. Inzenders die toen niet wonnen, dingen weer mee in deze nieuwe ronde.

Maak kennis met de gewelddadige wereld van strijdende mangoesten
LEES OOK

Maak kennis met de gewelddadige wereld van strijdende mangoesten

Zebramangoesten zijn familie van de stokstaartjes en worden door onderzoekers al jaren als model gebruikt voor samenwerking tussen dieren. Maar deze s ...

telescopen van SSVI
De telescopen van SSVI.