Onderstaande verzameling foto’s werd eerder dit jaar getweet door Nasa. Eén is een foto van Jupiters maan Europa, de rest zijn onderkanten van koekenpannen, gefotografeerd door de Noorse fotograaf Christopher Jonassen voor zijn project Devour.

koekenpannen

Op eigen houtje fitnessen oorzaak van veel blessures
LEES OOK

Op eigen houtje fitnessen oorzaak van veel blessures

Een op de vijf Nederlanders doet aan fitness. Dat leidt tot een miljoen blessures per jaar. Bewegingswetenschapper Lisa Noteboom onderzocht hoe die ku ...

Europa is één van de 67 manen van Jupiter (hoewel 17 daarvan nog niet definitief als maan bevestigd zijn) en werd op 8 januari 1610 ontdekt door Galileo Galilei. De maan bestaat voor een groot deel uit ijs en wordt door sommige wetenschappers gezien als de beste optie voor buitenaards leven binnen ons zonnestelsel. Onder het ijs bevindt zich namelijk een diepe oceaan van vloeibaar water.

Of er nu leven is of niet, de maan levert in ieder geval mooie plaatjes op. Hoewel je daarvoor dus blijkbaar ook gewoon een koekenpan uit de kast kan trekken. Heb je al een idee welke van de negen Europa is? Selecteer voor het antwoord de regel hieronder.

>>>De linker foto in de middelste rij.<<<

Meer maan-of-koekenpanvraagstukken zijn te vinden via Astronomy Picture of the Day.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste wetenschapsnieuws? Meld je nu aan voor de New Scientist nieuwsbrief.

Lees verder: