wetenschapstalent

Op 22 juni maken we bekend welke jonge onderzoeker zich een jaar lang het New Scientist Wetenschapstalent mag noemen. In deze derde editie van de verkiezing mochten universiteiten uit Nederland en Vlaanderen wederom drie jonge wetenschappers kandideren. Het publiek en een vakjury beslissen samen wie de winnaar wordt.

Uit alle inzendingen selecteert de redactie een top 25. Deze publiceren we online en in de editie van New Scientist die op 23 mei bij abonnees op de mat valt. Vanaf dat moment openen we de digitale stembussen en kunt u stemmen op uw favoriet. Tegelijkertijd buigt ook de jury zich over de kandidaten.

De vijf kandidaten met de hoogste score na het combineren van het publieks- en juryoordeel betreden op 22 juni het podium tijdens New Scientist Live: Nobelprijs. Deze avond staat in het teken van Nederlandse en Belgische Nobelprijswinnaars uit heden en verleden. De avond wordt afgesloten met de feestelijke bekendmaking van de jonge onderzoeker die zich vanaf dat moment het New Scientist Wetenschapstalent 2017 mag noemen.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door:

nationale wetenschapsagendarathenau instituut