Washington DC (VS) – Prof dr Willem Levelt is begin mei gekozen tot lid van de prestigieuze National Academy of Sciences. Levelt is hoogleraar psycholinguïstiek en directeur van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen. Sinds april dit jaar is hij columnist voor Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine.

De NAS werd uitgebreid met zestig Amerikaanse en vijftien buitenlandse leden. Naast Levelt leverde Nederland nog een nieuw lid: Martinus Veltman, Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde in 1999. De andere Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde 1999, Gerard ‘t Hooft, was al eerder lid.

De uitverkiezing tot lid van de National Academy of Sciences is een van de hoogste erkenningen die een wetenschapper ten deel kan vallen. De NAS werd in 1863 opgericht en fungeert als officieel adviesorgaan van de Amerikaanse regering op het gebied van wetenschap en technologie. De academie telt nu ruim 1800 leden, waaronder meer dan 170 Nobelprijswinnaars.

'Mensen zijn huiverig voor onbekend voedsel'
LEES OOK

'Mensen zijn huiverig voor onbekend voedsel'

Cagla Cinar onderzoekt onze afkeer van onbekend voedsel. Want waarom eten mensen bijvoorbeeld niet graag een reep gemaakt van insecten?

Bennie Mols